top of page
achtergrond3.JPG
Jeroen.JPG

Professionele achtergrond:

Podcasts over wijn: 'Wijnstudio' (+500.000 streams).

Schrijver van boeken: Basis wijn, Wijn & Spijs, Madeira Wine Today.

Organisator van ruim 50 wijnreizen.

Certified Educator voor Madeira, Port en Sherry.

Oprichter van de 'Wijnstudio' , een nationale wijnschool .

Tweevoudig winnaar 'Beste Wijnkaart van Nederland'.

Voormalig restauranthouder, chef-kok.

SVH koksopleiding en leermeester.

Buurtbewoner in Segbroek. 

Ga voor meer informatie naar: www.jeroenbronkhorst.com

Jeroen Bronkhorst

websietrsp.png
linkedin.png
facebook.png
toevoeging 1.jpg

Premium wijnen: hoe zijn ze gekozen?

We proeven de wijnen in een klein team van wijnprofessionals. 

Alle wijnen:

- Zijn klaar om nu te drinken (maar je kunt ze een jaar bewaren).

- Zijn elegant, verfijnd, complex (nooit zwaar en overdadig).

- Hebben een eigen, herkenbaar karakter.

- Hebben veel smaak, zodat ze passen bij diverse gerechten.

- Zijn in balans, de smaken passen bij elkaar.

- Hebben een lange afdronk, om van te genieten.

Slechts 1 op de 5 geproefde wijnen wordt 'Premium Wijn'.

We proeven de wijnen in een klein team van wijnprofessionals. 

Achtergrond 2.jpg

Schenkadvies

Proef elke wijn op de juiste temperatuur. 

Mousserend en zoet: 8 ºC. In de koelkast bewaren.

Wit en rosé: 13 ºC. In de koelkast bewaren, 20 minuten voor het schenken eruit halen.

Rood: 16 ºC. 20 minuten voor het schenken in de koelkast leggen.

Te koud? Weinig smaak, 'gesloten' wijn. Warm de wijn in het glas op met je handen.

Te warm? De smaken vallen uit elkaar, zijn niet meer lekker samen. De beste oplossing: draai eerst een ijsklontje rond in je glas, om het glas te koelen. 

bottom of page